Регистрация

Италиански ягодов сладкиш

Италиански ягодов сладкиш
Лесно   |   Порции 6-8   |   Видяна: 2233

Ягодов пай с масло и канела.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1/2 ч.ч. брашно
  • 1 и 1/2 ч.л. бакпулвер
  • щипка сол
  • 1 ч.л. канела
  • 50 г захар
  • 2 яйца
  • 90 г масло (на стайна температура)
  • 2 с.л. мляко
  • 200 г дребни ягоди
  • бита сметана, мента и още ягоди за гарниране по желание

Начин на приготвяне:

1. Пресейте брашното в купа, добавете солта, канелата и бакпулера и разбъркайте.

2. В друг съд изсипете маслото, млякото и захарта. Разбийте с миксер на крем. Чукнете едното яйце разбивайте 3 минути, добавете и второто и бийте още толкова.

3. Добавете сухите съставки към мократа смес и разбийте до получаването на гладък крем.

4. Намаслете формичка за пайове и изсипете тестото вътре.

5. Измийте добре ягодите, почистете ги от дръжките и ги набодете в тестото.

6. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 30-35 минути.

7. По желание поднесете с украса от бита сметана и листенца мента.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта