Регистрация

Италианска спаначена супа с пармезан



Италианска спаначена супа с пармезан
Лесно   |   Порции 6   |   Видяна: 1808

Трезве чорба - италианска супа страчатела с яйца, спанак, магданоз, индийско орехче и пармезан.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 16.05.2017

Супа против махмурлук - можете да разнообразите шкембе чорбата с нещо богато на желязо и витамини с интересен и леко екзотичен вкус - италианска страчатела. Свикнали сме под това име да намираме вкусен сладолед с шоколадови късчета, но се оказва, че страчатела означава "на парцали" и така може да бъде наречено всяко ястие, в което има влакна.

В тази зеленчукова супа влакната се получават от пресичането на яйце, което е своеобразна застройка на чорбата, но влиза в нея заедно с всички останали продукти. Супата се приготвя лесно, но доста странно. Единственото задължително условие за нея, е да имате хубав пилешки бульон, защото само така ще усетите автентичния й вкус. 

Яйцата се разбиват и в тях се добавя галета, настърган пармезан, спанак и магданоз. Овкусява се със сол, пипер и индийско орехче, което придава особен аромат на ястието. След това сместа се изсипва във врящия бульон и се готви само няколко минути. Яйцата се пресичат, а пармезана се разтапя на влакна, така се получават два различни по текстура типа парцали в ястието, което можете да поднесете с още рендосан пармезан по желание.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта