Регистрация

Италианска млечна супа с тиква и зеленчуци

Италианска млечна супа с тиква и зеленчуци
Лесно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 865

Зеленчукова супа с крем сирене и тиква.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 с.л. олио
  • 1 глава лук
  • 4 скилидки чесън
  • 100 г замразен зелен фасул
  • 100 г сладък картоф - батат
  • 150 г картофи
  • 200 г тиква
  • 70 г праз лук
  • 100 г замразен грах
  • 1/2 ч.л. черен пипер
  • 1 ч.л. микс италиански подправки или по 1/2 ч.л. сух риган и сух босилек
  • 1 ч.л. сол (ако бульонът е безсолен)
  • 1,5 л зеленчуков бульон
  • 200 г тиквички
  • 200 г карфиол
  • 150 г крем сирене

Начин на приготвяне:

1. Лука и чесъна наситнете.

2. Тиквата, батата, картофите - обелете и нарежете на кубчета. Празия лук нарежете на тънки шайбички.

3. Сгорещете олиото в тенджера и запържете лука и чесъна на умерен огън за 3 минути.

4. Добавете зеления фасул, тиквата, картофите, батата, грахта и празия лук. Овкусете със сол и пипер, италиански микс подправки и залейте с бульона. Щом кипне, намалете огъня на слаб към умерен, сложете капак и варете 10 минути.

5. През това време нарежете на парчета тиквичките, а карфиола разделете на съцветия и измийте.

6. Добавете тиквичките и карфиола, варете още 8 минути, след това вкарайте и крем сиренето и бъркайте докато се разпадне напълно и образува приятен маслено-сиренен бульон.

7. Сервирайте супата топла и се насладете на вкуса на италианска зеленчукова идилия.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта