Регистрация

Испански яйчени сладки с канела



Испански яйчени сладки с канела
Средно   |   Порции 12 броя   |   Видяна: 1557

Бискочадас - сладки от Алказар със заливка от мляко.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 10.01.2018

Въздушни пандишпанови сладки, които доста приличат на плски сладки хлебчета се готвят в ухнята на Лора и Стоян, следвайки испанска монашеска рецепта за десерт от Алказар или Бискочада. Това е поресто меко десертче с кръгла форма, което ухае на лимон и канела и по желание може да се сервира със сироп от ароматно мляко.

Първо се разделят жълтъците и белтъците на яйцата. Жълтъците се разбиват с канела и лимонови кори, белтъците се бият на пяна с щипка сол, след това в тях се добавя захарта, а после и жълтъчната смес. Получава се въздушно тесто, в което се вкарва брашно. После от него върху хартия за печене се оформят големи кръгове и сладкишите се пекат в предварително загрята на 160 радуса фурна за 10-15 минути. След охлаждане се отлепят от фолиото.

По желание се поднасят с ароматно мляко. То се прави като се загрява млякото и в него се кипват лимонови корички и канела. Можете да импровизирате с други любими аромати като ванилия или есенция ром. Охладените сладки се сиропират с топлото мляко непосредствено преди поднасяне, защото след 10 минути престой в течността ще загубят порестата си текстура и ще се разпаднат.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта