Регистрация

Индийско къри с пуешко месо



Индийско къри с пуешко месо
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 1901

Пуешко къри с тиква и кокосово мляко.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 24.01.2018

Кърито освен микс от азиатски подправки е и традиционно индийско ястия, което може да бъде в месен или вегетариански вариант и представлява ароматна яхния с питателен сос, която често се поднася в компанията на варен бял ориз. Именно такова ястие правят днес Лора и Стоян, като залагат на комбинацията от пуешко месо и тиква за основа на апетитната индийска манджа.

Първо си правим микса от подправки като в хаванче смесваме семена кардамон, кимион и синап и ги счукваме заедно. После добавяме още кориандър, куркума и червен пипер и си правим вкусно домашно къри (подправката). На следващ етап си нарязваме месото, тиквата, лука, зелена люта чушка и чесън. Настъргваме си джинджифил и преминаваме към същинското готвене.

В сгорещено олио се запържва пуешкото месо и след това се вади в чиния. В същия тиган готвим чесъна, джинджифила и лютата чушка, а след няколко минути добавяме лука, тиквата и сухата подправка, която си направихме в началото. Наливаме пилешки бульон, кокосово мляко и оставяме докато тиквата се сготви. После връщаме мръвките. Овкусяваме със сол и пипер и оставяме да се поготви всичко заедно.

Отделно си сваряваме бял ориз и на финала сервираме ястието с него, като поръсваме с наситнен пресен кориандър.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта