Регистрация

Индийски хляб Роти на плоча



Индийски хляб Роти на плоча
Средно   |   Порции 6-12   |   Видяна: 4123

Плоски индийски питки с ги.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 14.11.2017

Индийските хлебчета пленяват със своята хрускавост и вид, който няма общо с българския насъщен. Понякога пълнени, понякога просто с маслен дъх, те могат да бъдат хапвани като закуска или основно ястие, както и да послужат за намазване с някои пикантен индийски сос. Поднесени към ястието, тези питки гасят пожара от традиционните люти гозби. Мнозина на пръв поглед биха ги обявили за твърди, но трябва да ги опитат, за да осъзнаят истинското им очарование.

Това е хляб без набухватели. Лора и Стоян го замесват с пречистено масло ги, както се прави в индийските рецепти, но няма да загубите много, ако си замесите и с обикновено качествено масло. Брашното и маслото се претриват на трохи, а след това при тях се налива смес от мляко, вода, захар и сол. Оформя се лепкаво и еластично тесто, което се разделя на 12 топки. Те се подреждат в тава, намазват се обилно с олио и се оставят да починат.

След това всяка топка се разточва на много тънка кора, която се преплаща по специфинеч начин. По желание вътре можете да сложите вид сирене, подправки, кайма или колбас. След това питката се запича двустранно на сгорещен тиган или плоча.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 час
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта