Регистрация

Индийски таратор с кимион



Индийски таратор с кимион
Лесно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 1217

Студена лятна супа с краставици и индийски подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 30.05.2018

Таратор с печен чесън или таратор по индийски, наподобяващ комбинация от сос райта и класическата млечна студена супа на Балканите, правят Лора и Стоян, за да докажат, че дори подлютен таратор с чили и кимион може да бъде страхотно ястие за лятото.

Първо се накапва цяла необелена глава чесън със зехтин, посолява се, увива се в алуминиево фолио и се пече на фурна за 30 минути. А през това време се готви всичко останало. Краставиците се белят и се нарязват на кубчета. Добавят се в разбитото кисело мляко и се обогатяват с наситнен пресен кориандър. Семена кимион се запичат на сух тиган, счукват се в хаванче и с тях се овкусява ястието. Добавя се сол и чили на люспи или лют пипер.

Изпеченият чесън се изважда от люспата, намачква се и се прибавя в ястието. Покапва се сок от лайм или малко лимонов сок. Залива се със студена вода и е готово. Може да чака в хладилника времето си на сервиране.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
2
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта