Регистрация

Идеални хранителни комбинации



Идеални хранителни комбинации
  |   Порции   |   Видяна: 1778

Защо се яде свинско с брюкселско зеле и с какво трябва да подправяме магданозената салата?

Оцени рецептата
Любима рецепта

Теориийте за разделното хранене честичко ни напомнят да не слагаме много продукти в чинията си и да внимаваме какви храни приемаме на едно ядене. Но всички правила си имат изключения. Както не е добре да създаваме силна киселинност в стомаха си, комбинирайки месо с картофи, така не е хубаво и да изхвърляме полезните вещества от продуктите, защото не сме създали среда, в която те да бъдат усвоени. Откриваме пет добри комбинации в канала ayhaninfire, които ни казват кои два продукта задължително да сложим заедно в чинията си и защо.

1. Ябълки с черен шоколад - греховният плод съдържа ензимът катехин, който се съчетава с антиоксиданта кверцетин от какаото. А двамата в комбина заздравяват имунитета, засилват мозъчните функции, подобряват работата на сърцето и кръвоносната система и предпазват от рак.

2. Овесени ядки с портокалов сок. Тук тялото ви ще се наслади на двойна доза взаимно допълващи се порции феноли. Те подобряват храносмилането и извеждат вредните вещества от организма. Това е идеална комбинация по време на диета за отслабване.

3. Свинско месо с гарнитура от брюкселско зеле. Мръвките на прасенцето са богати на елемента селен, който активно бори раковите клетки. Брюкселското зеле пък съдържа сулфорафан - вещество, което увеличава ефективността на селена 13 пъти. Ето вкусна комбинация за здраве.

4. Черен дроб с пресни домати, люти чушки или лимони. Черният дроб е изключително богат на хранително желязо във вида, в който елементът е нужен на тялото. Желязото благоприятства работата на сърцето и кръвоносните съдове, грижи се за доброто зрение и високите защитни сили на организма. Прави почивката качествена и зарежда с енергия и виталност. То обаче не може да бъде абсорбирано без компанията на витамин С. А в изброените продукти аскорбиновата киселина е с високо съдържание.

5. Магданозена салата с лимонов сок. Тук въпросът с желязото и витамин С е абсолютно същият. Магданозът дава на тялото изключително много желязо, но трябва аскорбинова киселина, за да може организмът да го усвои. Затова си нарежете китка пресен магданоз и я покапете с малко лимонов сок - ето ви салата.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта