Регистрация

Зимни курабийки с мармалад



Зимни курабийки с мармалад
Средно   |   Порции 30-40 сладки   |   Видяна: 1801

Коледни бисквити с конфитюр.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 14.12.2017

Вкусни зимни сладки с плодов конфитюр в два варианта правят Лора и Стоян, като създават красиви и лесни курабийки за Коледа или просто за радост на окото и езика. Десертчетата представляват маслено тесто, запечено с любимия мармалд и след това украсено с глазура от пудра захар и мляко. Не е сложно и ако за първи път правите коледни сладкиши, можете да започнете с тази ртецепта.

Първо се приготвя тестото. В купа с миксер се разбива масло на стайна температура с пудра захар. След това към него се добавят жълтъци, ванилова захар и лимонова кора. Следва постепенно да вкараме брашното и щипка сол за регулиране на сладостта. От сместа на ръка оформяме маслено тесто, което се разделя на 4 части. Всяка от тях се прави на дълъг фитил, поставя се в тава, застлана с хартия за печене и се натиска с пръст в средата, за да се оформи улей. Как точно се прави всичко това - гледайте във видеото.

Следва да напълним улейте на фитилите с плодов мармалад - Лора и Стоян използват сладко от малини и сладко от кайсии, за да имат два различни цвята сладки. Вие можете да се спрете на всякакъв вид, като червеникавите и тъмните мармалади дават по-добър контраст с белия крем. Запичаме, после изчакваме да се охладят и нарязваме на ромбовидни бисквити - как се прави, е показано във видеото.

Бисквитите се украсяват с крем от разбита пудра захар в мляко. След това е добре да оставите сладкишчетата да се отпуснат, а глазурата да се стегне. Можете да ги изядете и веднага, но след 1 седмица ще са още по-вкусни.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 1:20 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта