Регистрация

Зимнина в буркани с домати и патладжани

Зимнина в буркани с домати и патладжани
Средно   |   Порции 8-9   |   Видяна: 14318

Червени и сини домати, направени на лютеница за зимата.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 10 кг домати (за предпочитане ярко червени; може и да са меки)
  • 5 кг сини домати (патладжани)

Начин на приготвяне:

1. Измийте патладжаните, надупчете ги на 5-8 места с вилица или клечка за зъби и ги кипнете в подсолена вода за 5-7 мин., за да пуснат сока си.

2. Обелете доматите. Ако люспата е упорита, шокирайте ги за 10 сек. във вряла вода. Можете да използвате директно тази от патладжаните.

3. Обелете сините домати и ги нарежете на ивици. Направете същото и с червените. Запазете си сокът, който ще изтече от тях по време на рязането.

4. Смесете доматите и ги приберете в буркани. Ще ви трбват 8-9 буркана от по 500 мл. Долейте от водата, пусната от зеленчуците по време на рязане, така че да не остава въздух и запечатайте с капачки.

5. Сложете в голям съд със студена вода с капачките нагоре и след като кипне, махнете от огъня на 15-тата минута.

6. Обърнете бурканите с капачките надолу за 1 седмица на тъмно и хладно място.

 

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 2 часа
Време за готвене: 2.30 ч

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
4
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта