Регистрация

Зимна грис халва с портокали и канела



Зимна грис халва с портокали и канела
Средно   |   Порции 6-7   |   Видяна: 930

Десерт от грис с масло и цитруси, подправен с коледен микс от аромати.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Грис халва със сметана, портокали и дъх на зимни подправки прави Миро в канала си Готвене за начинаещи, за да покаже как любимият соцдесерт от детството се превръща в модерен сладкиш за сезона. За сироп се кипват 450 мл вода с 250 г захар и се добавят портокалови кори, кардамон, анансон и канела. Всичко ври заедно до постигането на уникална смес от аромати.

През това време в съседен съд се разтапят и запържват 120 г масло в 2-3 с.л. олио. Добавя се 300 г грис и се бърка докато започне да се сгъстява и стане на топка. Постепенно при него се налива прецеденият сироп и се оставя да къкри до сгъстяване. Прехвърля се в намазнена тава и се заравнява, а после влиза в хладилник, за да се превърне в по-ароматен вариант на познатата грис халва.

През това време можете да си направите портокалово сладко като наситните корички и ги преварите. След това се кипват в портокалов сок със захар и подправките от сиропа на гриста до сгъстяване. Отделно можете да разбиете сметана със захар, за да се получи красива снежна шапчица. А на финала халвата се реже на парчета и се сервира със сметановия топинг и портокаловото сладко, които не са задължителни, ако просто искате да приготвите делничен сладкиш или закуска за децата. Гледайте видеото на Миро по-горе, за да разберете как се приготвя всичко това.

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта