Регистрация

Зеленчукова яхния със зелен фасул



Зеленчукова яхния със зелен фасул
Средно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 1224

Зелен фасул с домати, моркови и лук.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Лека постна яхния без животински продукти прави влогъркаа Милена и я споделя в канала си "Да сготвим с Милена", като дава идея за основно с малко калории и много витамини. В него се съчетават моркови, лук, магданоз, чесън, домати и фасул, за да си стане българска гозба, благодат за тялото и езика. За мнозина любители на модерната кухня подобни рецепти са отживелица, но именно с такива ястия кухнята може да заухае на апетитни спомени.

Първо се нарязват продуктите - морковът на малки четвъртинки, лукът и магданозът - на ситно, чесънът - на минимални парченца. Шушулките зелен фасул се накършват, а доматите се рендосват. Следва да сгорещим олио в дълбок тиган и в него да задушим лука, морковите и чесъна. После се добавя зеленият фасул и червен пипер и се оставя да се готви докато се отпусне. Залива се с доматеното пюре и се овкусява със сол, черен пипер и чубрица. Добавя се наситненият пресен магданоз. Ястието се оставя да се поготви с подправките няколко минути под капак и после е готово за сервиране.

По желание можете да гарнирате със заквасена сметана или с постен хляб, ако искате да остане веганско. Най-диетично ще е да си го хапвате директно, без да товарите стомаха с още съставки.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта