Регистрация

Затворен сандвич с яйце и шунка

Затворен сандвич с яйце и шунка
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 2739

Мини сандвичета от самоделни хлебчета.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 1/4 ч.ч. брашно
  • 1 1/2ч.л. мая
  • 1/2 ч.ч. захар
  • 2/3 ч.л. сол
  • 2 яйца
  • 3 с.л. разтопено масло
  • 1 1/2 ч.ч. топла вода
  • 2 резена шунка (или малки наденички)
  • 2 варени яйца

Начин на приготвяне:

1. Разбийте яйцата и смесете с топла вода, мая, захар и сол.

2. Когато всички продукти се разтворят, бавно прибавете брашното и маслото и омесете с ръце.

3. Оставете тестото да втаса 45-60 мин. на топло. Трябва да увеличи 2-3 пъти обема си.

4. Разделете втасалото тесто на 16 малки парчета и заделете. Оставете да втасат за още 5-10 мин.

5. С точилка разточете парчетата и сложете яйце и шунка в центъра на всяко.

6. Прегънете, така че да увиете плънката. Сложете готовите сандвичи в незалепваща тавичка за печене и изчакайте 45 мин. да втасат.

7. Намажете с разбито яйце отгоре и по желание поръсете с нарязан зелен лук за украса.

8. Печете 13 мин. на 190°С.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта