Регистрация

Задушено телешко с грах, домати, моркови и лук



Задушено телешко с грах, домати, моркови и лук
Средно   |   Порции 4-5   |   Видяна: 1422

Манджа с телешко и зеленчуци в доматен сос с масло.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Народна гозба с телешко и грах в доматен сос готви Иван Звездев в канала си Кухнята на Звездев. Това е ястие с много вкус, което българинът харесва, а направата му е сравнително лесна, за да има семейството домашно готвено за вечеря.

Месото се нарязва на големи парчета, посолява се и се запържва в малко мазнина на силен огън, за да се запечата. Следва да се добавят нарязани лук и моркови, да се намали температурата и да се готви и бърка докато зеленчуците също се обжарят от топлината. Овкусява се с червен пипер, налива се вода и се оставя да покъкри докато мръвките се разварят. Времето зависи от вида на месото и възрастта на телето. После се добавя грах от консерва или замразен и се готви още 10-тина минути. Подправя се с доматена салца и домати от консерва или пресни.

За да се превърне във вкусна телешка яхния, а не да прилича на супа, в отделен съд се запържва брашно в масло и се налива към гозбата. Готви се още няколко минути, подправя се с пресни билки - копър или джоджен и е готово за сервиране. Можете да поднесете с филийка хляб за топкане на соса. А точните продукти вижте в края на видеото на Звездев по-горе.

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта