Регистрация

Задушена риба с песто, сметана и зеленчуци

Задушена риба с песто, сметана и зеленчуци
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 681

Риба с чесън, босилек, сметана и доматен сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1-2 риби - цели, почистени и без глави с общо тегло около 600 грама
  • сол и пипер
  • 3 с.л. песто (купете си готово или си направете по рецептата за домашно песто)
  • 2 глави лук
  • 40 мл олио
  • 3 скилидки чесън
  • 3 с.л. доматен концентрат
  • 1-2 чушки - изберете с различен цвят, за да е по-шарено
  • 2 лайма или 1 лимон
  • 1 опаковка от 200 мл млечна незаквасена готварска сметана
  • стръкове магданоз

Начин на приготвяне:

1. Изберете си голям тиган, в който рибите могат да полегнат, а ако рибата е 1, разделете я през средата на 2 по-къси парчета, за да се съберат в тигана.

2. Обтрийте рибите със сол и пипер вътрешно и външно и след това намажете с пестото. Покапете със сок от лимон или лайм и оставете настрана да се мариноват за 10-тина минути или повече време, ако желаете.

3. През това време нарежете лука и чушките на кръгчета и разделете отделните рингове на лука.

4. Сгорещете олиото в тиган и запържете рибите за по 3-4 минути от страна на силен огън. Извадете ги в чиния.

5. Изсипете в тигана доматения концентрат. След това върху него минете чесъна през преса и бъркайте 1 минута. Прибавете лука и чушките и мешайте още 2 минути. Намалете огъня на умерен.

6. Върнете рибите. Залейте със сметаната, покапете с лимонов сок и налейте 50-тина мл вода. Сложете капак и оставете да къкрят -10 минути. Обърнете рибата, сложете отгоре няколко стръка магданоз и похлупете за 5 минути.

7. Готовите риби сервирайте с част от соса и зеленчуците на готвенето. Встрани сложете резени лимон или лайм.

 

Източник: YouTube/Island Vibe Cooking

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта