Регистрация

Забулени яйца Бенедикт с екстри

Забулени яйца Бенедикт с екстри
Средно   |   Порции 1   |   Видяна: 2136

Английска закуска с поширани яйца, хляб, риба и яйчен сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За соса Холендез:

  • 3 жълтъка
  • 1 ч.л. лимонов сок
  • 1/2 ч.л. сол
  • щипка черен пипер
  • 70 г разтопено масло
  • 2 с.л. вода

За забулените яйца:

  • 2 яйца
  • 1 ч.л. олио
  • вода
  • стреч фолио и конец

За сервиране:

  • 1-2 филийки хляб
  • 2 слайса пушена сьомга
  • пресен лук

Начин на приготвяне:

1. Започнете с яйцата. Подгрейте вода до кипване, като нацелите температурата така, че водата почти да ври, ала да не кипи с движение. Следва да си вземете две купички и да ги застелите с по лист стреч фолио, като трябва да стърчи извън купичката. Намазнете фолиото с по половин лъжичка олио. След това внимателно чукнете по яйце във всяка купичка и загърнете фолиото на вързопче. Завържете с конец. Пуснете във водата. След 3 минути ще имате рохък жълтък и твърд белтък, а след 5 минути - и жълтъкът ще е почти втвърден. Извадете според желаната степен на готовност.

2. Препечете хляба и поставете в чиния. Ако използвате само една филия, разполовете я. Отгоре сложете по слайс сьомга.

3. Пригответе соса Холандез като кипнете на умерен огън вода за готвене на водна баня. В отделна купичка сложете жълтъците, сипете към тях лимоновия сок, добавете сол и пипер и поставете съдинката над водните изпарения. С метална бъркалка за яйца разбивайте докато усетите съвсем леко сгъстяване. После постепенно, при непрестанно бъркане наливайте маслото. Щом се абсорбира в хомогенен крем, добавете водата и махнете от огъня.

4. Сложете по поширано яйце върху всеки хляб с риба и отгоре покапете със соса.

5. Поръсете с нарязан косо пресен лук и сервирайте.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта