Регистрация

Домашно смути с банан, ябълка и боровинки



Домашно смути с банан, ябълка и боровинки
Лесно   |   Порции 3   |   Видяна: 2677

Безалкохолни напитки от пресни плодове за мъжа, жената и детето в семейството.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Завръщането към нормалния ритъм на ежедневие след лятната почивка е стресов за организма, също както доскоро са били жаркото слънце, големите количества храна, недоспиването, купоните и цялата активност, които вредно но стабилно съпътстват летните ваканции на тийнейджърите и техните родители. Сега тялото има нужда да се подсили, за да се възвърне към ежедневните си трудови навици, а най-лесно ще го активираме, ако го заредим с витамини и минерали, обяснява кулинарната влогърка Диана Митова-Попова - Диди, която също се завръща от пясъчния черноморски бряг заедно със съпруга и двете си деца. Затова Ди споделя как да си направим зареждащо тялото смути в три варианта - за жената, за мъжа и за детето и съветва да си отделим време за приготвянето на тази бърза и важна напитка.

Базовото смути представлява комбинация от боровинки, банан и червена ябълка, които се смилат в компанията на вода, за да се превърнат във вкусна освежаваща напитка. Можете да си налеете чашка директно от този плодов еликсир, но ако искате да сте една по-прецизни, продължете нататък.

За костите, бодрия ум и доброто настроение на дамите ще спомогнат малко тиквени семки, прибавени към напитката. Плод с високо съдържание на витамин С пък ще укрепне общото здраве. Затова си харесайте между киви, лимон, ягоди и др. Пюрирате заедно с базата и пийвате - това е всичко. Вкусно здраве в чаша.

За мъжете към базата се добавят полезните тиквени семена и малко сурови броколи, които да подсилят мускулатурата на мачото, доскоро тренирал вдигане на чаша от маса. За децата пък можете да добавите бадеми, които провокират развитието на ума. Все пак всичко е според вкуса. Мнозина предпочитат моркови, които са полезни за очите, магданозът, който пречиства тялото или пък ананасът със своя бромелаин, който помага да свалим натрупаните килца от безразсъдното хранене през почивката. Все пак си сложете лимит от максимум 4 плода и един вид ядки, защото стомахът се стресира от прекалено много продукти, пък били те и от сходен вид. И не правете грешката да добавяте животинско мляко, защото то в комбинация с плодове задейства процеси, които могат да ви натровят, вместо да ви прочистят.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 15 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта