Регистрация

Домашното тирамису с портокали на мама

Домашното тирамису с портокали на мама
Средно   |   Порции 6-8   |   Видяна: 8678

Тирамису с ром, портокалови кори, шоколад и бяло вино.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 ч.ч. кафе експресо
  • 500 г сирене маскарпоне
  • 2 малки пакетчета ванилия
  • 10 капки есенция от ром
  • 1 с.л. настъргана портокалова кора
  • 5 жълтъка
  • 5 с.л. пудра захар
  • 2 с.л. бяло вино
  • 300 г бишкоти
  • какао на прах или настърган шоколад за поръсване 

Начин на приготвяне:

1. Сварявате кафето и го оставяте да се охлади.

2. В купа разбивате сиренето маскарпоне до пухкав крем, като прибавяте ванилията и настърганата портокалова кора.

3. В отделен съд разбивате жълтъците заедно със захарта до получаване на пухкава смес. Слагате ги за около 5 мин. на водна баня на котлона, като ги бъркате постоянно. Бъдете внимателни, за да не спадне сместа - трябва да остане пухкава.

4. След като изстине сместа с жълтъците, я прибавяте към маскарпонето и внимателно ги разбъркайте.

5. Добавяте в изстиналато кафе капките ром и виното. В подходящ съд започвате да редите продуктите. Първо слагате един пласт с бишкоти, напоявате ги с кафето и полагате върху тях крема, а върху него поръсвате с какаото (или стърготините шоколад). Повтаряте това до привършване на продуктите. Най-горният слой е от крем, поръсен отново с какао на прах.

6. Оставяте сладкиша в хладилника за няколко часа. Добре е преди сервиране отново да поръсите сладкиша с какао на прах или шоколадови стърготини.

Добър апетит!

домашно тирамисутирамису на мама

Рейтинг и коментари

5 отлична
3
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта