Регистрация

Домашни скалички с шоколад



Домашни скалички с шоколад
Лесно   |   Порции 8-10 броя   |   Видяна: 1923

Домашна скаличка с масло, какао и шоколадова глазура.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Обичаш ли скалички? Онези разкошни шоколадови десерти с остър връх, облечен в шоколад и поръсен с бял снежен прашец от кокосови стърготини. Изкусителните десертчета, навяващи соцспомени сякаш са достижими само по сладкарниците или в опаковка от супера, където се продават бледи подобия на познатата от едно време скаличка. Оказва се, че този десерт се прави лесно и в домашни условия, а защо не го спретваме ежемесечно за семейстовот си и ние не знаем. Въпреки че осъзнаваме, че в купешките се използват вредни заместители на маслото, нискокачествен шоколад и безвкусни бисквити или наистина остарял хляб. Ето как можете да си хапнете страхотна домашна скаличка с уникален автентичен вкус. Като си я направите - разбира се.

Влогърката Милена, по чиято рецепта работим, приготвя десерта от стар хляб, но вместо него можете да използвате два пакета чаени бисквити от вид по избор. Важно е хлебната или бисквитената част да се начупи на ситно, но не да се смила. Следва да я овкусим със захар, да добавим какао и разтопено масло, а после от сместа с ръце да оформим скаличките. Ако текстурата е ронлива, добавете още масло. Ясно е, че за семейството и приятелите ще изберем по-качествен продукт от палмовата мазнина, с която се правят купените скалички.

Направените вече десертчета, които можете да скалъпите също на топки или други фигурки, се прибират в хладилник да стегнат, а през това време се спретва заливката - от разтопен на водна баня шоколад в мляко. Остава с лъжица да полеем от шоколада върху върховете на постигнатото сладкарство в домашни условия и по желание да украсим с допълнителна декорация. Готово - имаме си домашни скалички.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта