Регистрация

Домашни панирани калмари



Домашни панирани калмари
Средно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 3058

Мариновани калмари в кисело мляко и лют сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 12.07.2018

Хрупкави калмари с панровка и ароматен майонезен сос готвят Лора и Стоян. Това е уникално мезенце, което радва небцето и се съчетава идеално с чаша бира или вино, особено през лятото. Добре е да си купите почистени калмари, за да си спестите време и труд.

Калмарите се режат на шайби и се мариноват в смес от кисело мляко, сол, черен и червен пушен пипер, чесън, сос шрирача и лимон. Оставят се в хладилник за няколко часа, след което се отцеждат от марината и се подсушават. В купа се разбива яйце и се добавя брашно в него. Шайбите калмари се овалват в сместа и се пържат до златисто на маслена баня.

По желание можете да ги поднесете в смес от майонеза, соев сос, чесън и лимонов сок.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 50 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта