Регистрация

Домашни Нутела бонбони с бисквити



Домашни Нутела бонбони с бисквити
Лесно   |   Порции 20-тина броя   |   Видяна: 1609

Бонбони от течен шоколад и бисквити.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Шоколадови бонбони - изтънчена хапка за послаждане на ежедневието или завършек на приятно прихапване; компания за кафе, чай, чаша вино или уиски; радост за децата и романтика за порасналите. А когато са домашни, в тях има онзи вкус, за който най-много копнеете. Именно такива бонбони се правят в канала Dazzle Spoon, като рецептата търпи добавки спрямо предпочитанията.

В чопър се смилат обикновени бисквити. Добавят се орехи, които можете да замените с лешници или бадеми. Следва да вкарате в машинката и течен шоколад Нутела, известен с нежния си вкус. И когато сместа стане хомогенна, от нея се оформят топчета. Разбира се, по желание и ако не готвите за деца, можете да сложите 2-3 с.л. ароматен алкохол, който да вдигне нивото на сладкиша. Прибирате топчетата в хладилник за половин час.

Следва да разтопите тъмен шоколад и да тунквате бонбоните. После по желание можете да украсите с натрошени бисквити, кокосови стърготини или шарени пръчици. Прибирате отново в хладилника и вадите непосредствено преди хапване.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1:20 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта