Регистрация

Домашни наденички от пилешко месо



Домашни наденички от пилешко месо
Средно   |   Порции 1 кг   |   Видяна: 1633

Правене на кайма от пиле и след това наденички от пиле или домашни пилешки кюфтета.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Как се прави кайма от цяло пиле? Как се мели пилешко месо вкъщи и как от едно пиле се правят вкусни кюфтета и наденички - това показва Миро в канала си Готвене за начинаещи. Ако имате електрическа машинка за мелене, работата е съвсем лесна, ала и с ръчната месомелачка пак ще се получи. Същото важи и за пълненето на червата за надениците - повечето мелачки имат приставка за наденица, така че ако не разполагате, помолете другарче да ви услужи за ден.

Урокът по правене на домашни наденици започва с обезкостяването на пилето. Гледайте видеото, за да се убедите, че не е сложно. Следва да се задели част от гърдите и да се нареже на ситно. Така в каймата ще има апетитни късчета месо. Останалото влиза в мелачката. След първото смилане се овкусява като се добавят чесън, сол, пипер, пресен лук и къри на прах. После се смила повторно, като при наличност, се поставя по-фина цедка. На финала машината се отмива с бяло вино, което също да влезе в каймата. После се замесва с накълцаното месо и се прибира в хладилника.

На килограм обезкостено месо Миро споделя, че слага 16 г сол, 3 г бял пипер, 2,5 г къри на прах, 1 стрък пресен лук, 3,5 г чесън и 50 мл бло вино. Престоялата поне 2 часа в хлaдилника кайма се пълни в черва или се оформя на кюфтета. Печенето може да е на скара, грил тиган, фурна, но най-вкусно си става на барбекюто, защото този уред умее да направи максимално апетитно всяко месо.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 час
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. фенер
  2. 50
  3. кули
  4. боб
  5. ги
  6. вода
  7. тур
  8. кейк
  9. ева

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта