Регистрация

домашни кроасани с масло

домашни кроасани с масло
Трудно   |   Порции 4   |   Видяна: 5158

Маслени кроасанчета с мляко.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 250 г солено масло
  • 50 г много фина захар
  • 30 г слънчогледово олио
  • 15 г сол
  • 2 големи яйца (едното за намазване на кроасаните)
  • 1 пакетче мая
  • 200 мл мляко
  • 400 г брашно

Начин на приготвяне:

На маслото:

1. Оставете маслото на стайна температура да омекне така, че да можете да го разточите на правоъгълник с големината на лист A4, върху двойно по-голямо парче пергаментова хартия. Покрийте с хартията и оставете в хладилника да се втвърди наполовина.

На тестото:

1. Затоплете млякото в микровълновата фурна за кратко и разтворете маята. След това смесете със захарта, едното яйце, олиото, брашното и солта. Омесете леко и добавете колкото е необходимо брашно за получаването на меко тесто. Оставете да втаса докато удвои обема си (1 - 1,5 ч.), след това омесете отново и върнете в хладилника (30 мин.). Разточете тестото на тънък пласт, двойно по-голям от разточеното масло. Поставете маслото в едната част на тестото и го покрийте с другата. 

2. Разточете така получения лист тесто на пласт с дебелина 1 см, прегънете на 3 и отново разточете на 1 см. Не забравяйте да набрашните работната си повърхност, за да не залепва тестото.

3. Сложете в хладилника (увито в пергаментова хартия, за да не изсъхва), за да не се разтопи маслото, защото иначе кроасаните няма да са пухкави.

4. Повторете стъпки 2-3 още няколко пъти с 30 мин. охлаждане между тях. Покрийте с фолио и оставете в хладилника за цяла нощ. (Също така може да замразите вече готовото тесто, увито в пергаментова хартия.)

На кроасаните:

1. Разточете тестото и го нарежете на две половини, за по-лесно боравене. Разточете до пласт с дебелина 3 мм и размера на носна кърпичка. Срежете по диагонала и навийте на руло, като върхът на триъгълника трябва да остане най-отгоре.

2. Разбийте яйцето и намажете кроасаните. Покрийте ги с пергаментова хартия и оставете да престоят за час.

3. През това време загрейте фурната на 100ºC. Сложете кроасаните и увеличете фурната на 130ºC. Печете около 15-20 мин.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта