Регистрация

Домашни кифлички със сирене



Домашни кифлички със сирене
Трудно   |   Порции 10-12 броя   |   Видяна: 1584

Домашни рогчета със сирене и жива мая.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Домашните рогчета определено могат да са доста по-вкусни и полезни от купените от баничарницата. Но изискват своето време за направа и втасване. Все пак навън е студено, затова може да се уплътни малко време през уикенда и да се зарадва цялото семейство с вкусна и питателна закуска.

Първо се замесва тестото като маята се натрошава в купа с брашно и захар. Залива се с топла вода и се разбърква. Оставя се настрана да втаса. През това време брашното се пресява в купа и се смесва със солта. Оформя се кладенче и в него се чукват яйцата, добавя се разтопеното масло и киселото мляко. Налива се шупналата мая и се меси меко и еластично тесто. Оставя се да почине, покрито със стреч фолио.

Тестото се разделя на топки, а от тях се разточват елипси. Пълнят се с натрошено сирене, завиват се на рулца и се редят в намаслена тавичка. Отгоре се мажат с разтопено масло. Втасват повторно, намазват се с разбит с вода жълтък и се пекат в предварително загрята на 180 градуса фурна за 20-25 минути. После са готови за хапване.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 50 мин.
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта