Регистрация

Домашен чийзкейк с банани, шоколад и кокос



Домашен чийзкейк с банани, шоколад и кокос
Средно   |   Порции 8-10   |   Видяна: 1235

Чийзкейк със сметаново-кокосов крем с банани и шоколад.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Апетитен чийзкейк вкъщи - рецепта, която се разкрива в канала Готвене за начинаещи, показвайки дори и на неопитните кулинарни как да си направят изискан десерт в домашни условия. Не е необходимо да имате познания и умения, защото видеото води стъпка по стъпка към сигурния успех при направата на десерта. А тя отнема около 45 минути. Остава да изчакате 3 часа да се стегне сладкишът.

Първо се прави основата като в чопър се смилат 250 г бисквити и към тях се наливат 80 г разтопено масло. След повторно смилане на обединените компоненти, те се прехвърлят в подходяща формичка, заравняват се и се прибират в хладилника. За крема в купа се разбиват с миксер 400 г обикновено крем сирене с 80 г захар. Количеството захар може да варира или да използвате друг подсладител като стевия или глюкоза по желание. В тази смес се добавят два пюрирани с пасатор банана, наливат се 100-120 мл разтопен млечен шоколад и се поръсва с 50-тина грама кокосови стърготини. Не забравяйте да извадите крема сиренето поне час по-рано от хладилника, за да се ръководи добре от миксера.

Пакет желатин се накисва за 15 минути в 60 мл студена вода. Опаковка от 150-200 мл млечна сметана се бие с миксер до набухване. Желатинът се разтапя на водна баня и се разбърква с част от сместа с крем сиренето. После се налива към останалата част и се разбива отново. Сметаната се вкарва в готовия крем и се разбърква с шпатула. С получения сладък сос се залива блата, заравнява се и се прибира в хладилник за няколко часа.

Остава декорацията, която е изцяло по желание и според наличните продукти. Можете да покапете с разтопен шоколад, да украсите с резени банани с лимонов сок, да боцнете листа мента или парченца от плодове. Поръска с крокант, шприцовано крема сирене - преценете и творете - вкусният сладкиш вече е готов, а вие избирате как да го поднесете. Само не забравяйте да го извадите от формичката преди декорирането.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 4 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта