Регистрация

Домашен плодов веган сладолед



Домашен плодов веган сладолед
Лесно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 3528

Смлени замразени плодове с какао.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Пюре от замразени плодове с нежна кремообразна текстура може да накара детето ви да повярва, че си хапва вкусен домашен сладолед, като същевременно се наслади на здравословен десерт и зареди тялото си с витамини. Идеята е подходяща за вегетарианци, вегани и постещи, а за нея трябва да благодарим на кулинарната влогърка Диана Митова-Попова, по-известна като Диди. Рецептата представлява лесен начин за направа на домашен сладолед, а възможностите за импровизации са безчет.

Първо си избираме сезонни плодове и почти задължително е между тях да вместим поне 1-2 банана. След това почистваме от семки, костилки и ципи и нарязваме на парчета. А после прибираме във фризера докато се стегнат и замръзнат. Добре е през това време да прецените дали искате да сложите още добавки като какао на прах, допълнително захар, ванилова есенция, ядки или канела, а защо не и кокосово масло или кленов сироп. Всичко това е според вкуса ви и представите как ще се връзват плодовете с добавките.

Замръзналите плодове на кубчета се изсипват в блендер и се пюрират, като към тях се добавя овкусител по желание. Диди показва как се прави бананово-шоколадов сладоледен крем и крем от ягоди, но това не пречи да опитате с комбинация от двата плода заедно или пък да пробвате с малини, праскови, киви, сини сливи. Мечтайте и действайте.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 10 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта