Регистрация

Домашен пилешки бульон със зеленчуци



Домашен пилешки бульон със зеленчуци
Лесно   |   Порции 1 литър   |   Видяна: 1340

Домашен бульон от пилешки кокали.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Не е тайна, че сухите бульони на кубчета са доста вредни. Освен това чувствителното небце на хранителните ценители лесно може да определи кога ястието е сготвено с домашно направен бульон и кога - с полуфабрикат. Затова в канала "Готвене за начинаещи" Миро показва как се прави вкусен и ароматен пилешки бульон, който можете да замразите. Така хем няма да изхвърляте остатъците от пилето, хем ще си имате вълшебна подправка за солените гозби.

В тенджерата към остатъците от пилето или към месо, което ще ви трябва сварено за друго ястие (пиле с ориз например), се добавят нарязани на едро морков, лук, чесън и стебла магданоз. Пускат се едра сол, черен пипер, бахар и дафинов лист. След това се залива с хладка вода и се оставя да заври. Щом закъкри, бульонът се отпенва, а котлонът се намаля на слаб. Оставя се да ври 1:30 часа. Ако варите бутчета или гърди - извадете ги по-рано.

Готовият бульон се прецежда и се прибира в буркан в хладилника или в пласмасов съд за храни във фризера. В хадилник ще ви издържи 5-6 дни, а замразен - почти вечно.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта