Регистрация

Джиан Бинг - азиатска солена катма



Джиан Бинг - азиатска солена катма
Лесно   |   Порции 1   |   Видяна: 2457

Традиционна улична храна в Далечния Изток - пикантна палачинка в стил хот-дог.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Джиан Бинг или Джианбинг е една от често предлаганите бързи закуски във Виетнам, Китай, Монголия, Кореа и други страни от Далечния Изток. Несъмнено тамошният стрийт фууд е докарал много кулинарни туристи, желаещи да опитат екзотичните ястия, приготвени пред очите им. Видеото, което споделяме е не само, за да ви убедим да предприемете пътуване, но и да се опитате да го приготвите у дома си. Особено ако имате тиган за катми или палачинки, ще ви е доста лесно.

Соевата паста, с която се маже палачинката, можете да си приготвите като смесите равни количества соев сос и терияки сос и с по 50% по-малко оризов оцет и сусамово олио. Няма да стане абсолютно същата, но вкусът й се доближава до оригинала, който е на основата на смлени ферментирали соеви зърна. Тестото също се прави лесно - просто смесвате вода и брашно и добавяте малко олио. Едва ли има по-лесно тесто за палачинки. Някои ентусиасти биха сложили и щипка сода, но го направете само ако ще готвите по-дебели катми.

Останалото е лесно - сместа се разстила на палачинка, отгоре се чукват няколко яйца, поръсва се с лук скалион или в българския случай наситнени пресен лук и пресен чесън. Следват натрошени вафлени кори, кренвирш и пържено хлебче, което можете да замените с пекната наденичка или бекон. Завивате и хапвате. Внимавайте с количеството на чили соса, за да не направите ястието прекалено огнено.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 20 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта