Регистрация

Гювеч със свински врат от Манчев и Шишков



Гювеч със свински врат от Манчев и Шишков
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 16738

Манджа за тъстове със свинско, картофи и моркови в гювеч.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Посрещнете родителите на любимата с типична българска трапеза и една изконна народна манджа - свинско със зеленчуци в земен гювеч. Този апел към силната половина отправят Шеф Иван Манчев и Шеф Таньо Шишков като представят лесно и бързо за направа ястие със свинско месо, картофи и моркови, запечатано на тиган с клонка розмарин и след това сготвено във винен сос и месен бульон с добавка на подправки, лук и чесън. Идеалното на тази рецепта е, че се приготвя дори и от човек, който никога не е заставал зад плота, и то само за 20-30 минути. А след това стои още 2:30 часа във фурната - време през което можете да наредите трапезата, да приготвите салатата и да се вкарате в идеален за гости вид.

Добре е да си намерите парче сочен свински врат. Той се овкусява със сол и пипер и се запича съвсем малко от всички страни в леко намазнен със зехтин тиган. Ако прибавите клонка розмарин, ще се получи още по-елегантно и вкусно. Предварително можете да си обелите картофите, лука и чесъна, за да не претрупвате плота с обелки и остатъци докато готвите. Главите лук се режат на половинки, а после всяка от тях на още четири. Не го ситнете. На големи парчета нарежете морковите и картофите. Можете да си купите смлян бахар, но ако счукате зърна в хаванче, вкусът му ще е по-силен.

Накрая сглабяме гювеча. На дъното се слага лукът. После отгоре полягва цялата мръвка, запечатана на тиган. Около нея се разпределят морковите и картофите, а най-отгоре се слагат цели или разполовени скилидки чесън. Добавя се червен пипер и бахар, налива се червено вино и месен бульон. Ако нямате домашен, можете да разтворите кубчета във вода. В този случай не слагайте сол освен при запечатването, защото рискувате да пресолите. Накрая се захлупва съда и се пуска на 200 градуса в СТУДЕНА фурна. Готви се 2 часа и половина, през което време няма смисъл да отваряте и проверявате. После просто имате страхотна домашна манджа със свинско и най-вероятно ще получите и похвали от гостите.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
7
4 мн. добре
1
3 става
1
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта