Регистрация

Гювечета с месо, картофи и гъби

Гювечета с месо, картофи и гъби
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 6566

Печено месо с гарнитура в гювеч.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г телешко или свинско месо без кост и жилки
  • 20 мл зехтин за пържене
  • 250 г гъби
  • 2 домата
  • 4 картофа
  • 50 мл червено вино
  • 250 мл месен бульон (може и кубче, разтворено във вода)
  • 1 глава лук
  • 3 скилидки чесън
  • сол, черен и червен пипер на вкус
  • чубрица и сминдух на вкус
  • лют пипер по желание

 

Начин на приготвяне:

1. Нарежете месото на хапки и го запържете колкото да се запечата в половината от сгорещения зехтин. После го разделете в четири гювечета.

2. В същия тиган запържете наситнения лук и нарязания на ситно чесън.

3. Щом започнат да покафеняват добавете и гъбите, нарязани на едро. Щом отпуснат сос, добавете подправките, махнете от огъня и залейте с бульона и виното.

4. Обелете картофите, измийте ги и ги нарежете на кубчета. Разпределете върху месото.

5. Отгоре залейте с гъбената запръжка и течността.

6. Доматите нарежете на шайби и покрийте отвора на гювечетата. Захлупете с капачета или запечатайте с алуминиево фолио.

7. Печете на 200-220 градуса до готовност (между 40 минути и 1:30 часа в зависимост от месото).

8. Поднесете и се насладете!

Източник: lozhka.su

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
4
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта