Регистрация

Гювечета със сирене и коприва



Гювечета със сирене и коприва
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 1652

Гювечета от сирене със зеленища и люта чушка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 24.04.2018

Пролетни гювечета с яйце и сирене, под които се крият множество зеленчуци и билки - това е идеална рецепта за топлото време, показана от Лора и Стоян. Ястито предендира да бъде различни гювечета по шопски с много ароматни добавки - коприва, мента, левурда, пресен лук и чесън... а има и още храни в зелено.

Първо копривата се почиства и се попарва с кипяща вода. Оставя се за няколко минути, шокира се в ледена вода и се изстисква и наситнява. Отделно се нарязват листа спанак, пресен лук и пресен чесън, прясна мента, левурда и магданоз. На няколко пъти се запържват в минимално количество зехтин и след това се смесват с копривата в купа и се овкусяват със сол и пипер. Разпределят се в гювечета, отгоре се поръсва с натрошено на едро сирене и се чуква по едно яйце. Пече се за 10-тина минути в предварително загрята фурна на 180 градуса, като след 5-тата минута се похлупва.

За сервиране можете да приготвите заливка от разтопено масло с лют пипер или пък да боцнете по люто чушле в гювечетата още преди началото на печенето. Малко хляб към ястието няма да бъде излишен.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта