Регистрация

Гювечета със свинско, лук и домати

Гювечета със свинско, лук и домати
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 1732

Печено свинско в гювече.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 800 г свинско месо (може и обрезки)
  • сол и пипер
  • олио
  • 4 глави лук
  • 2 глави чесън
  • 4 домата
  • чубрица

Начин на приготвяне:

1. Свинското месо нарежете на хапки. Поръсете със сол и пипер, покапете с малко олио и запечатайте на сух тиган за няколко минути, колкото месото да хване коричка.

2. Три глави от лука наситнете. Една обелете и нарежете на колелца. Чесъна разделете на скилидки, но тях не белете. От средата на всеки от доматите отрежете по две големи кръгчета. Останалата част обелете и рендосайте.

3. В тигана от запечатването на свинското сгорещете олио. Запържете наситнения лук, щом започне да покафенява добавете и рендосаните домати. Поръсете със сол, пипер и чубрица.

4. Разпределете половината от тази запръжка на дъното на 4 земни гювечета. Отгоре поставете половината от мръвките. Върху тях половината от чесънчетата, после по шайба домат и лук, след това остатъка от запръжката, месо, чесънчета и кръгчета лук и домат.

5. Финално поръсете още чубрица и покапете с олио.

6. Захлупете с капаците, бутнете в студена фурна и включете на 180 градуса. След един час извдете ястието.

Снимка: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта