Регистрация

Греяно вино с портокал и подправки



Греяно вино с портокал и подправки
Лесно   |   Порции 1-2   |   Видяна: 1128

Глезоранско греяно вино с канела, карамфил, джинджифил, анасон и портокалови екстри.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Греяното вино е ароматна зимна напитка, която стопля, носи дъх на уют и празнично настроение. А как да си го направите, за да поглезите себе си и обичаните хора, показва Миро в канала Готвене за начинаещи.

Първо се кипва захарен сироп като захар се залива с вода и се слага на котлона. Добавят се типичните зимни празнични аромати - канела, карамфил, анасон, джинджифил и кардамон. В тенджерата влиза и кората на един портокал, като трябва да е добре измита, а за по-сигурно можете да си вземете био портокал. След кипване и няколко минути къкрене, се изстисква и сокът на портокала. Огънят се намалява и се изсипва виното. Трябва да се махне преди да е завряло.

А веднага след отлепянето от котлона, го налейте в чашка, в която можете да сложите резени портокал или ябълка и пръчица канела. После обуйте дебелите чорапки, гушнете любимия човек и се отдайте на зимен релакс в топлата стая. Във видеото по-горе гледайте как точно се приготвя този еликсир.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 10 мин.
Време за готвене: 15 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта