Регистрация

Говежди гърди на скара

Говежди гърди на скара
Средно   |   Порции 8   |   Видяна: 3549

Телешко месо с горчица и чесън.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 350 мл бира
  • ½ ч.ч. доматен сок
  • ½ ч.ч. нарязан лук
  • 2 накълцани малки скилидки чесън
  • 3 с.л. сос Уорчестър
  • ¼ ч.ч. кетчуп
  • 2 с.л. кафява захар
  • 2 ч.л. лимонов сок
  • 1 ч.л. червен пипер
  • 2 ч.л. суха горчица (или 1 с.л. течна)
  • малко сос Табаско или друг лютив сос
  • сол и черен пипер
  • 4 ч. парчета от орех за опушване
  • около 2 кг говежди гърди

начин на приготвяне:

1. В средно голяма тенджера смесете бирата, доматения сок, нарязания лук, чесъна, соса “Уорчестър”, кетчупа, кафявата захар, лимоновия сок, червения пипер, горчицата, лютивия сос, 1 ч.л. сол и ½ ч.л. черен пипер. Изчакайте сместа да заври. Намалете огъня и оставете да къкри за 25-35 мин., докато количеството на течността намалее до около 1 чаша и половина.

2. Накиснете парчетата дърво във вода за около един час, преди да започнете да готвите. Когато въглищата се загреят, изцедете парчетата дърво и ги разпилейте върху въглищата. Сложете тава за стичане под скарата и сложете говеждите гърди върху решетката.

3. Натрийте гърдите с малко от соса, който вече сте приготвили. Затворете капака на скарата и печете 1 ч. Обърнете гърдите, намажете с още сос от двете страни. Затворете капака на скарата и печете за още 1 ч., докато месото стане готово.

4. Ако е необходимо, добавете още въглища или парчета дърво. Мажете месото със сос често през последните 15-20 мин. от печенето.

5. Ако остане сос, сварете го на котлона и го сервирайте като гарнитура към месото.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта