Регистрация

Вита баница с праз, сирене и яйца



Вита баница с праз, сирене и яйца
Средно   |   Порции 8   |   Видяна: 3953

Домашна баница с готови кори, сирене, масло, яйца и праз лук.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Вкусна семейна баница с праз и сирене показва кулинарната влогърка Диди в своя канал didiskitchen. В рецептата няма нищо сложно или нетрадиционно, но пък се разкриват някои полезни хитрини, които могат да бъдат взаимствани, за да се получава всяка домашна баница по-вкусно.

Готвенето започва с наситняване и задушаване на празия лук. Не трябва да се добавя вода, може само мазнина в тигана, след което лукът се посолява и се оставя на умерен огън под капак, докато пусне водата си. После капакът се маха и се чака течността да изври. През това време в купа се разбиват яйцата и в тях се натрошава бяло сирене. Когато лукът е готов, се пресипва в чиния, за да се охлади. По този начин няма да запече яйцата. След това се изсипва при плънката и се разбърква.

2 кори за баница се покапват с олио и в тях се разпределя част от плънката. Завива се на руло и се поставя в средата на намазнена кръгла тава. Следват втори чифт кори и познатата техника. Когато баницата се завие изцяло, се намазва с масло, за да бъде кората ѝ хрупкава и да ухае още по-апетитно. Пъхва се в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 35 минути.

След изваждане баницата се напръсква с вода и се увива с хавлиена кърпа, за да почине и да се отпусне. И още преди да се е охладила напълно, може да се сервира - топла, ароматна и вкусна.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 1:20 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта