Регистрация

Веганска паста с доматен сос и постни кюфтета



Веганска паста с доматен сос и постни кюфтета
Средно   |   Порции 5   |   Видяна: 1596

Постни спагети с доматен сос и кюфтенца от тиквички и боб.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 15.03.2018

Основно италианско ястие без животински продукти правят Лора и Стоян, като залагат на зелена паста с червен сос и кафеникави зеленчукови кюфтета от боб и тиквички, за да сглобят трикомпонентно основно без животински продукти. Направата отнема около час, но представете си, че готвите три отделн ястия, които се сглабят на финала.

Започваме с направата на кюфтенцата като рендосваме тиквички и много добре ги отцеждаме от течността им. Смесваме с намачкан бял боб от консерва, овесени ядки, брашно, хранителна мая и подправки - сол, пипер и риган. Това са идеалните съставки за едно постно кюфте, което след това се овалва в брашно и се пържи двустранно в тиган с малко сгорещен зехтин.

За доматения сос се запържват наситнени лук и чесън, добавя се доматен сос от буркан, малко захар за регулиране на киселинността и се оставя да покъкри с подправки за 20-тина минути. На финала се овкусява с наситнени пресни листенца босилек.

Пастата (можете да използвате всякаква по ваше желание, само прочетете на опаковката дали е постна или яйчена) се вари в подсолена вода, като на всеки 100 г паста се пада по 1 литър вода. Още топлте спагети се отцеждат от водата и се омасляват хубаво със студено пресован зехтин. Разпределят се в порции, отгоре се посипва с доматен сос, редят се кюфтенца и се украсява с листенца пресен босилек. Остава да поръсите с хранителна мая вместо пармезан и да севирате.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта