Регистрация

Български сладкиш с ябълки и мед



Български сладкиш с ябълки и мед
Трудно   |   Порции 6-8   |   Видяна: 1356

Ябълков сладкиш с пандишпаново тесто и маслени трохи.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Сладкиш с ябълки и орехи се пече в Кухнята на Звездев, за да се получи един десерт с народни продукти - плодове, мед, кисело мляко, масло, орехи. Своеобразната сладка плодова пита е вкусна и питателна и може да бъде гарнирана така, че да заприлича на професионално сладкарско изделие.

Тестото се прави като в купа се разбиват яйца и захар до пухкавост. Постепенно се добавя и брашното. За плънката се обелват и рендосват ябълки, смесват се със захар, орехи, канела и бакпулвер. Трохите се правят като се претрива студено масло с брашно и захар. Сладкишът се реди в намаслена тава - пласт тесто, пласт ябълки, пак тесто, останалите ябълки, тесто. После се поръсват трохите и се запича на 180 градуса за 50 минути.

През това време можете да си направите топинга като разбъркате цедено кисело мляко с мед. Добавката на пресни парченца плодове придава допълнителен разкош.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта