Регистрация

Бутербаница със зеле и сметана

Бутербаница със зеле и сметана
Лесно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 933

Зелев пай с основа от бутер тесто.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 800 г зеле
  • 4 с.л. олио
  • 3 яйца
  • 100 мл течна животинска сметана
  • 150 г кашкавал
  • 2 с.л. галета
  • сол, червен и черен пипер на вкус
  • лют пипер по желание
  • 1 опаковка бутертесто

Начин на приготвяне:

1. Бутер тестото разточете и покрийте с него дъното и стените на правоъгълна тава, която предварително сте покрили с хартия за печене.

2. Върху бутер тестото положете втора хартия за печене, отгоре насипете боб или морска сол за тежест и печете за 15 минути на 200 градуса. След това махнете хартията и запечете за още 5 минути на 160 градуса.

3. Докато тестото се готви наситнете зелето и на няколко пъти го запържете в тиган с олио до позлатяване. Пресипвайте готовото зеле в купа и овкусете със сол и пипер на вкус.

4. Разбийте в съд яйцата, добавете сметаната и със сместа залейте зелето. Изсипете го в бутертестото.

5. Отгоре поръсете кашкавала и галетата и върнете във фурната на 170 градуса за 30 минути.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта