Регистрация

Бурито Чимичанга с пилешко

Бурито Чимичанга с пилешко
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 30942

Люто борито с пилешко по мексикански.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 ч.ч. накъсано пилешко месо
  • 1 с.л. зехтин
  • 1 ч.л. чили на прах
  • щипка сол
  • щипка черен пипер
  • 1 скилидка чесън
  • 1 ч.л. кимион на прах
  • 1 ч.л. сух риган

Смесете всички съставки (включително и зехтина) и ги сложете в съд заедно с пилешкото. Леко оваляйте пилешкото в сместа с подправките.

  • 4 готови тортили
  • ½ глава лук, нарязана на тънки кръгчета и изпържена в зехтин
  • настърган кашкавал

Начин на приготвяне:

1. В тиган запържете лука в малко зехтин, докато омекне. Оставете настрана. Покрийте тава с олио или хартия за печене. Намажете с олио.

2. Предварително загрейте фурната до 200°C.

3. Вземете една тортила и я поръсете с кашкавал. След това поставете няколко лъжици пилешко и лук на вкус. Завийте на руло като бурито. Сложете рулото в тавата със свободните краища отдолу. Повторете същото и с останалите тортили. Леко намажете рулата със зехтин отгоре, за да покафенеят при печенето. Печете във фурна на 200°C за 10 мин., след това ги обърнете и печете още 10 мин.

4. Сервирайте с доматен сос или сметана.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари (3)

5 отлична
23
4 мн. добре
5
3 става
1
2 едвам
4
1 трагедия
3
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта