Регистрация

Брускети с домати, риган и босилек

Брускети с домати, риган и босилек
Лесно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 5907

Запечени франзели, намазани със смес от подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

 Необходими продукти:

  •   6 узрели домати, нарязани на ситно
  •   1 средно голяма глава червен лук, фино нарязана
  •   3-4 ситно нарязано скилидки чесън
  •   5-6 листа пресен босилек, ситно нарязан
  •   сок от половин лимон
  •   щипка сух риган
  •   балсамов оцет
  •   зехтин, морска сол и пипер на вкус
  •   сирене (по ваш избор), настъргано
  •   франзела

Начин на приготвяне:

1. Сместа за брускетите направете един ден преди сервирането им. Престояването в хладилника ще позволи на всички подправки да се смесят добре.

2. Нарежете франзелата диагонално. Сложете парчетата върху кухненска хартия и леко намажете всяка филия с микс от чесън и зехтин и ги запечете.

3. След като са наполовина готови ги извадете от печката и ги намажете с микса за брускети, като преди това сте отстранили утаилата се течност от престояването им в хладилника. След това ги поръсете с настърганото сирене и ги поставете отново в печката.

4. След като сиренето се разтопи ги оставете да изстинат за 1-2 минути и ги поръсете с прясно нарязания босилек.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта