Регистрация

Брускети със сушени домати и моцарела

Брускети със сушени домати и моцарела
Лесно   |   Порции 4-5   |   Видяна: 1856

Доматени брускети с чесън и босилек.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 3-4 големи домата
  • 1 франзела или 2 багети
  • 6 с.л. зехтин
  • 1 бурканче сушени домати в зехтин
  • 4 скилидки чесън
  • 2 с.л. балсамов оцет
  • 4 стръкчета пресен босилек
  • 2 топки моцарела
  • сол и пипер на вкус

Начин на приготвяне:

1. Багетите или франзелата нарежете на филики. Намажете филийките двустранно със зехтин и ги подредете в тава, застлана с хартия за печене. Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 5 минути.

2. Докато хлябът се пече, обелете доматите, махнете течната сърцевина, а останалото нарежете на кубчета. Изсипете в купа.

3. Наситнете босилека и сушените домати и прибавете в купата.

4. Три от скилидките чесън намачкайте на паста и добавете в ястието. Сипете 2 с.л. зехтин и толкова балсамов оцет, овкусете със сол и пипер и разбъркайте.

5. Моцарелата рендосайте.

6. Останалата скилидка чесън разполовете през ширината и намажете с нея от горната страна леко препечените хлебчета. Върху тях разпределете доматената плънка и отгоре поръсете с моцарелата.

7. Върнете във фурната вече на 180 градуса за 5-6 минути.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта