Регистрация

Броколи супа със сметана и козе сирене



Броколи супа със сметана и козе сирене
Лесно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 1218

Крем супа от броколи със сирене, сметана и босилек.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Супа от броколи - нискокалорично, засищащо и ползно предястие или основно, с което можете да се сгреете през зимата или да се изглезите през лятото. Именно такава рецепта показва Миро от канала Готвене за начинаещи, като спретва пюрирана супа от броколи с млечни добавки.

Кипва се голямо количество вода с 1 с.л. сол. През това време броколите се делят на съцветия и се измиват. Добавят се във врящата вода и след 3-4 минути от нея се отлива, ако искате супата да е по-гъста. Оставят се да се сварят за 15-тина минути, като през това време див или пресен лук се наситнява и се нарязват листенца свеж босилек.

Сварените розички се овкусяват със сол и пипер и се пюрират. Натрошава се козе сирене, добавя се босилек и се пюрира отново. Сметаната се загрява в купичка и се налива към супата. Изчаква се да кипне, опитва се за нужда от още подправки и ястието е готово. Разпределя се по купички и по желание се гарнира с капки студено пресован зехтин, наситнен пресен или див лук и крутони. Хапвасе докато е топличко!

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта