Регистрация

Бишкотена торта с боровинки и маскарпоне



Бишкотена торта с боровинки и маскарпоне
Средно   |   Порции 6   |   Видяна: 3621

Шарлота с боровинки и портокалов крем, облечен в бишкоти.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 11.07.2018

Различен вариант на бишкотена торта или чийзкейк правят Лора и Стоян. Сладкишът представлява облицовка от бишкоти, напоени в крем от боровинки, а вътре в нея се крие втори крем с аромат на портокали и ликьор и нежната текстура на маскарпоне.

Готвенето започва с боровинковото сладко като се кипват размразени боровинки със захар и портокалов фреш. Оставят се да къкрят около 5 минути, пасират се и след това се охлаждат. През това време правим втория крем като кипваме ликьор със захар и портокалов сок. Когато захарта се разтвори, махаме от огъня, оставяме и тази касерола да се охлади. Маскарпонето се разбърква с портокалови корички и захарния сироп с ликьор и портокалов сок. Ето как става цитрусово маскарпоне.

Кръгла метална купа се спокрива със стреч фолио така, че да виси отвън на купата. Бишкоти lady fingers се напояват в пюрето от боровинки и се редят по дъното и стените на купата много плътно и без да се застъпват. След това в получения отвор се изсипва маскарпоне крема и отгоре се нареждат плътно пак напоени бишкоти. Така се получава цялостна облицовка на крема.

Сладкишът се прибира за 3-4 часа в хладилник да се стегне. След това купата се захлупва с поднос и внимателно се обръща. С помощта на висящите крайща на фолиото се вади самият сладкиш върху подноса. Изглежда доста красиво и е много вкусно и ефектно.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 час
Време за готвене: 4 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта