Регистрация

Бирена баница със зеле, бекон и масло

Бирена баница със зеле, бекон и масло
Средно   |   Порции 6-10   |   Видяна: 1113

Пирог със зеле и бекон.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 3 ч.ч. брашно
  • 200 мл бира
  • 100 г масло
  • 500 г зеле
  • 250 г бекон на слайсове
  • сол и пипер на вкус
  • растителна мазнина за готвене

Начин на приготвяне:

1. Пресейте половината брашно в купа, смесете с щипка сол и след това рендосайте студеното масло отгоре. Върху него пресейте втората част от брашното. Претрийте с ръце на трохи и след това постепенно вкарайте бирата в сместа, като месите до получаването на нелепнещо тесто. Оставете го настрани да почива.

2. Слайсовете бекон запечете на сух тиган и извадете. В същия съд добавете растителната мазнина и наситненото зеле. Гответе до омекване. Овкусете със сол и пипер.

3. Намаслете тава. Разделете тестото на две сравнително еднакви части и едната разточете на кора. С нея покрийте дъното и част от стените на тавата. Отгоре разпределете плънката със зеле, а върху нея наредете слайсовете бекон. Разточете втората част от тестото и с нея захлупете баницата. Прещипете крайщата.

4. По желание намажете горната кора с разбит в 1 с.л. вода жълтък и след това печете пирога около 35-40 минути на 180 градуса.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 час
Време за готвене: 1:40 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта