Регистрация

Бекон с кленов сироп

Бекон с кленов сироп
Средно   |   Порции 6   |   Видяна: 2974

Хрупкав бекон с кленов сироп на грил.

 

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 6 дебели резена бекон
  • 1/3 ч.ч. лека меласа или чист кленов сироп
  • 3 с.л. нехидрогенирано масло, на стайна температура
  • 2 телешки стека (всеки с дебелина около 2,5 см)

Начин на приготвяне:

1. Постелете грила с фолио и нарежете бекона на половинки. Печете около 5 мин. от всяка страна. Проверявайте го от време на време, за да не загори.

2. След като се изпече - трябва да е съвсем леко хрупкав - го прехвърлете в сгъната салфетка или кухненска хартия, за да се отцеди от мазнината. Оставете поне 10-15 мин. да се охлади.

3. Нарежете бекона и го сложете в малка купа и добавете маслото и кленовия сироп. Разбъркайте докато се смесят и поръсете на вкус със сол и пипер. (Можете да направите това 1 ден предварително. Покрийте и охладете. Преди да използвате, уверете се, че е на стайна температура.)

4. Включете грила. Овкусете пържолите със сол и пипер. Изпечете до желаната готовност - около 5 мин. от всяка страна за средно изпечено.

5. Сложете ги в чиния и полейте с приготвения маслено-кленов сироп и поднесете.

 

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 55 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта