Регистрация

Безглутенова торта с много шоколад



Безглутенова торта с много шоколад
Трудно   |   Порции 16-20   |   Видяна: 2476

Ягодова торта с шоколад и мус.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 03.05.2018

Модерна торта с много шоколад и свежи ягоди, в която се комбинират няколко вида шоколад, плодов крем, сметана, масло и бити белтъци показват Лора и Стоян. Това е луксозен безглутенов сладкиш, защото представлява торта без брашно. В нея два белтъчни блата обгръщат шоколадов мус и всичко това се крие под коричка от още шоколад.

Блатовете се правят, като се разтапя на водна баня шоколад с масло, охлажда се и се разбърква с разбити жълтъци със захар. Добавят се бити белтъци и се размесва хубаво. Пече се за 25 минути на 160 градуса по отделно в две еднакви по форма тави, застлани с намаслена хартия за печене.

Мекият ягодово-шоколадов мус започваме като пюрираме ягоди и разтапяме бял и тъмен шоколад заедно. Обеднияваме шоколада и прецеденото ягодово пюре. Белтъци със захар подгряваме на водна баня при непрестанно разбиване до 65 градуса. След това разбиваме на сняг. На пяна бием и течна животинска сметана. Остава да обединим шоколадовата смес със сметаната и белтъчния сняг.

Върху единия блат се редят прави цели ягоди. Отгоре се излива крема и се захлупва с другия. Залива се с шоколадов кувертюр и се прибира в хлядилника за 3 часа. След първия час охлаждне можете да направите интересна шарка с малко заделен кувертюр. Гледайте във видеото как става.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1:30 часа
Време за готвене: 4 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта