Регистрация

Бабиното пърженко с чушки, домати и лук



Бабиното пърженко с чушки, домати и лук
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 5145

Постна манджа с печени чушки, доматен сос и задушен лук.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бабино постно пържено с доматен сос, което можете да поднесете с бучка бяло сирене, комат хляб и да си оближете пръстите при народния вкус на апетитна гозба готви Иван Звездев, гостувайки в село Остров. Това не е рецепта за любетиелите на модерните вкусове и привържениците на гурме ястията, но определено ще зарадва търсачите на кулинарни спомени от детството.

Първо се изпичат сладки и люти чушки. Доматите се обелват и се рендосват на едро ренде. Изсипват се в тиган с малко сгорещена мазнинка и се оставят да къкрят докато водата им изври. През това време се наситнява голямо количество лук и се задушава в олио. Към него се добавят наситнените и обелени печени чушки и се залива с доматеното сосче. Овкусява се със сол, по желание с чубрица и се поръсва с пресен магданоз. Сервира се с бучка бяло сирене.

Доста вкусно и народно. А как точно се прави - гледайте във видеото.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта