Регистрация

Ароматно къри с черен дроб, жълта леща и ориз

Ароматно къри с черен дроб, жълта леща и ориз
Средно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 3296

Телешки дроб с много подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1/2 кг телешки черен дроб, нарязан на хапки
  • 1 цяла глава лук, половината ситно нарязана, другата половина нарязана на тънки филийки
  • чесън - 1 ч. л. счукан, 2-3 скилидки нарязан на филийки/наситнен
  • джинджифил - 1 ч.л. ситно нарязан
  • 1/2 ч. л. куркума на прах
  • 1/2 ч. л. чили на прах
  • 1/2 ч. л. смлян кориандър
  • 1/2 ч. л. смлян кимион
  • 1/2 ч. л. сминдух, смлян
  • 1 сушен дафинов лист
  • сол и захар на вкус
  • олио за пържене

Начин на приготвяне:

1. Загрейте в тиган, тенджера или уок около 2-3 с.л. олио, сотирайте нарязания на филийки чесън и лука до готовност. Около 2-3 мин.

2. Добавете всички подправки една по една. Започнете със ситно нарязаните (лук, чесън, джинджифил), след това сложете дафиновия лист и накрая смлените. Добавете сол. Изпържете хубаво и добавете малко олио, ако стане твърде сухо и започне да загаря или 2-3 с.л. вода.

3. Добавете черния дроб и пържете като разбъркате хубаво с получената паста. Когато се смесят добре, прибавете около 1-2 чаши вода, в зависимост от това колко къри искате. С повече вода кърито става по-рядко, а с по-малко - по-гъсто.

4. Гответе покрито докато дробът се сготви хубаво. Отнема около 10-15мин. Проверете на вкус и ако трябва добавете сол и малко захар.

Поднесете с леща и ориз.

Съвет: можете да сложите кимион на прах до 1ч.л. за по-пикантен вкус, но ако прекалите със сминдуха, вкусът ще е горчив. Количеството на всички останали подправки може да е според предпочитанията.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта