Регистрация

Арабски питки с мексиканска плънка

Арабски питки с мексиканска плънка
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 2872

Мексикански сандвич от плоско хлебче с кайма, лук, боб и кашкавал.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 арабски питки или лаваша
  • 500 г кайма
  • сол и пипер
  • 2 глави лук
  • 2 с.л. олио
  • 10 г масло
  • 300 г червен боб от консерва
  • 300 г замразен микс от зеленчуци
  • 1-2 люти чушлета
  • 4 с.л. доматена салца
  • 200 г твърдо жълто сирене (чедър, гауда, кашкавал, ементал)

Начин на приготвяне:

1. Рендосайте жълтото сирене, наситнете лютите чушлета и лука, отцедете боба от сока на консервата.

2. Сгорещете маслото и олиото в тиган и изсипете каймата. Раздробете на трохи.

3. Добавете лука и гответе 3-4 минути. Добавете боба, лютите чушки и зеленчуците, залейте с доматената салца, подправете със сол и пипер и оставете на слаб огън да се готви 10-12 минути.

4. Получената плънка изсипете в купа и не чистете тигана. Добавете към нея рендосаното жълто сирене докато е още вряла и разбъркайте.

5. Затоплете питките на тигана от готвенето за по минутка. Разрежете по диаметър през средата и оформете всяка половинка като джоб - внимателно разделете горната от долната страна. Разпределете плънката в джобовете и сервирайте по 2 в порция.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта