Регистрация

Английски хлебчета за чай



Английски хлебчета за чай
Средно   |   Порции 8-10   |   Видяна: 1634

Английски мъфини за закуска.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 08.01.2018

Англиският мъфин НЕ е сладък къпкейк, запечен във формичка, а по-скоро прилича на малки селски питки, които се поднасят още топли и разчупени през средата, за да се носи от тях аромат на сода и да провокират апетита, копнеейки да бъдат намазани с масло и поднесени със сирене, мед или домашно сладко. Именно такива питки правят Лора и Стоян, като залагат на смес от бяло и пълнозърнесто брашно, за да бъде закуската една идея по-здравословна.

Първо се разтапя масло, което се смесва с мляко, захар и суха мая. В друга купа се смесват сухите съставки - двата вида пресято брашно, сода и щипка сол. После мокрите съставки се изсипват при сухите и се добавя яйце. Замесва се меко тесто, което трябва да втаса поне 45 минути. Следва премесване и разточване.

С ринг се изрязват хлебчетата и се подреждат в тава, посипана със семолина. Отгоре се поръсват с още грис от твърда пшеница (семолина) и се оставят да втасат още 30-тина минути. След това се запичат на плоча или тиган с незалепващо покритие двустранно. После се прехвърлят във фурната, за да се сготвят и отвътре. На финала се сервират с мед и добавки по желание, като по правило се чупят с ръце, а не се режат.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 час
Време за готвене: 2:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
2
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта